Ison x Fille x Petter - Ikväll är vi kungar! Dj Discjockey

Från Garvaren i Ljungby 2013-02-03 kan Dj Discjockey rapportera att Ison x Fille x Petter gungar rejält tungt med konceptet Ikväll är vi kungar!

Ison Fille Petter - Ikväll är vi Kungar!
Vår Dj Anders var på plats spelande för stora golvets publik och Dj Jerker på tillfälligt besök.

Vi sa med en mun en stund efter att Ison, Fille och Petter gått på att det här kan dom! Att få kräsna Dj´s som oss att gå loss är inte det lättaste. Vilket gung!

Ikväll är vi kungar! är genomtänkt samtidigt som killarna liksom vi jobbar med grym rutin. Scenspråket talade om för publiken vad det handlade om samtidigt som ljussättningen var mycket cool.

Som Dj träffar man många artister, ofta bara flyktigt eftersom alla är koncentrerade på sitt uppdrag. Viktigt är att hela kvällen blir lyckad och här drar både Discjockey och artist sitt strå till stacken. Kvällar då det inte blir fullsatt på ställena kan vara mer svårjobbade och det gäller att även då ge allt man kan. Läget på Garvaren var just sådant och dessa tre eminenta rappare gjorde precis som man ska. De öste på!

Petter under gig Ikväll är vi kungar


En artist som länge imponerat är Petter. Första gången Dj Jerker kom i kontakt med denne rappare var på Swedish Dance Music Awards (trol. 1998) då Petter delade ut sin då nya låt Mikrofonkåt till de Dj´s som var med på färjan där festen hölls. Det var något visst med Petter, han delade ut plattan på vinyl 12" och gjorde något många andra inte gör, han tog ögonkontakt och var ödmjuk i sin framtoning samtidigt som han verkade bestämd. Redan det gav respekt. Skivbolagsagenten som presenterade Petter talade om att vi hade något visst att vänta här, en artist att räkna med. Mycket riktigt blev det så. Dj Jerker och andra Discjockeys lyssnade in sig på Mikrofonkåt, började plugga den på discotek och nattclubbar. Hoppas vi hjälpte till att lyfta artistnamnet som nu kommit att bli väl cementerat med hip-hop kulturen i Sverige, med andra ord ryggraden här hemma.

Ikväll är vi kungar! drar vidare på turne under senvintern och våren. Vi säger klart och tydligt -"Gillar du denna stil, missa det inte!" Även om man inte har rap som favorit tror vi att Ison, Fille och Petter ändå går igenom då det här är bra genomfört.


Nattclubbs-Sverige håller just nu på att bli utarmat, delvis genom att finanskrisen drabbar ställena genom färre besökare, men också genom massproduktion av "tusenbrödermusik", likt den progressiva intetsägande eurohousen som formligen väller ut. Vi tror bestämt att folk börjar tröttna på detta. Det behövs mer initiativ likt Petter med polare denna kväll. Mer om discoerans svackor under Dj Discjockey faq.

Kungar med uppbackande Dj´s

Ison Fille och Petter var kungliga frontfigurer men backades skickligt upp av Dj Taro samt Dj Sleepy, som stod på var sin sida av scenen. Se översta bilden här. Discjockey Sleepy är känd för att vara mycket kunnig inom Hip-Hop och ordet vetenskap har figurerat kring radiosändningar där han medverkat och berättat om musikstilens utveckling.