Dj Jerker Höijman från Dj Discjockey

Jerker är född lite för sent för att aktivt ha kunnat varit med som Dj då discoeran kom till Sverige. Däremot blev Jerker som liten grabb uppfostrad med sjuttiotalets discodunk både i bakgrund och förgrund då hans far var lika tokig i musik som Dj Jerker är idag.

Jerkers första Dj-spelare
Bilden t.v. visar Jerkers första "Dj-spelare", en Philips grammofon anno 1975 med löstagbart lock där högtalaren är integrerad. Spelaren användes mycket flitigt och det varvades Abba med Televinken på hög volym. Lade man flera olika skivor på varandra gick låtbytena snabbare. Faktum var att det också gick att scratcha! Redan som femåring fanns alltså Discjockeyn inom honom.

En av Discjockeyfavoriterna från förr, eller rättare sagt Radiojockey, är Krister Sjören som under senare delen av 70-talet skötte piratradion i Ljungby. Jerker var en mycket flitig lyssnare och en stor upplevelse var att få följa med ut i skogen under nattlig piratradiosändning. Det framtida yrkesvalet som Dj var härmed spikat.

Möjligheten att arbeta som professionell Discjockey gavs först då körkort togs. Att ha bott i en liten håla i Skåne innebar sina begränsningar. Där det inte finns några discotek efterfrågas inte Dj´s så ofta, förutom till privata fester eller bröllop. Tidigt nittiotal flyttades efter lumpen säng, skrivbord, Technics 1210, mixer samt en mängd skivor i flyttlass till Ljungby, där en nyfunnen vän visade sig vara Dj och jobba för ett av Sveriges största Discjockey-team. Provspelning skedde och Dj-jobben kom efter det tätare och tätare.

Ett av Jerkers stora minnen är dagen då medlemsskap i Dee Jay Promotions meddelades. En del av de nysläppta skivorna kom varje vecka med Posten men som seriöst strävande Dj nöjde sig inte Jerker med det utbudet utan tog varje tillfälle i akt att införskaffa nya låtar att bli unik med och på så sätt kunna profilera sig bättre i konkurrensen bland alla Dj´s. Han höll länge fast vid att spela vinyl men tröttnade till sist att släpa på alla läskbackar och skivspelare då arrangör efter annan gjorde sig av med sitt skivspelarset till fördel för CD. Vinylerna brändes under långa nätter ned på CD som idag utgör stommen i skivväskorna.

Dj Jerker har alltid haft strävan att vidareutvecklas och utarbetade några olika temakvällar att sälja in till Sveriges nattklubbar. Discjockey-teamets ägare svarade att ingen kunde vara bra på alla dessa presenterade Dj-teman då var och ett baserades på olika musikstilar. Jerker visste vad han kunde och propsade på att få genomföra. Teamägaren svarade då att det inte skulle framstå bra då de andra i Dj-teamet skulle framstå som sämre i jämförelse. Det samt några andra teamanknutna händelser gjorde att Jerker valde satsa på vidare spelningar som frilansande Dj.

Att som boende i en mindre stad som Ljungby göra en heltidslön som Discjockey är svårt om man inte vill köra upp till kanske mer än 25 mil enkel resa fem dagar i veckan. Därför pluggade Jerker parallellt med spelandet till lärare, vilket efter examen ledde till arbete med ungdomar som behövde vägledning och stöd i tillvaron och senare till bildande av eget företag i saneringsbranschen där posten som VD nu innehas.

Som frilans-Dj öppnades nya dörrar och det bjöds på riktigt framgångsrika år samt roligt samarbete med Dj Anders, då de tillsammans bl.a. var resident Dj´s på Stadshotellet i Ljungby.

Med två små barn och hus i behov av renovering behövdes mer fritid och Dj-spelningar fick delvis stå till sidan ett tag till idag då barnen är lite större och mer självgående. Med Dj Discjockey som bas bokas nu Jerker och kommer även på olika sätt hjälpa andra Discjockeys samt arrangörer genom sin erfarenhetsbank.

Arbetsnamnet Dj Höijman föredras vid annonsering och affischering.

Här bokas Dj Jerker.