Dj Anders Johansson från Dj Discjockey

Dj Anders har bra kontakt med publiken. De på dansgolvet vänder sig ofta mot denne Discjockey som ses sträcka upp händerna t.v. i bild
Musik har alltid varit en viktig del i DJ Anders liv. Han började som 9-åring spela mandolin i kommunala musikskolan. Sen som 10-åring började han spela trombone. Ganska långt ifrån mandolin, men varför ska man hålla sig till en typ av instrument när det finns så många. DJ Anders var inte heller oäven på trummor och satte sig gärna bakom ett trumset och förde lite oväsen så ofta han kunde. Anders spelade trombone i många orkestrar i Ljungby kommun, bl.a i blåsorkestern, storbandet, symfoniorkestern samt i olika brass-band. Detta parallellt med att han började som Discjockey.

Dj Anders Johansson började sin karriär redan 1991 på Ljunggården i Ljungby och Ungdomens Nykterhetsförbund. Där arrangerade Anders tillsammans med övriga medlemmar disco för låg- och mellanstadiet varannan fredag. Till en början fanns inhyrd discjockey men Anders tyckte det verkade spännande och ville prova att själv spela. På den tiden fanns vinylskivorna kvar men CD blev mer och mer populärt. Allt eftersom tiden gick blev Anders mer etablerad och ville definitivt vidga sina vyer. Kontakt togs 1996 med Stadshotellet i Ljungby och frågan ställdes om han fick spela där. Det fick han, om han kunde samsas, och dela spelningarna med en annan discjockey, nämligen Dj Jerker. Visst kunde de två samsas och det blev början på ett långvarigt samarbete och en lång vänskap som har bjudit på såväl många möjligheter som utmaningar i Dj-verksamheten.

1998 startade Anders en Dj-skola i ABF´s regi. Då det inte fanns något tillräckligt riktat eller bra studiematerial på den tiden bestämde sig Anders att skriva samman detta själv. Det blev totalt 3 terminer med 12 träffar varje termin och 10-12 ungdomar varje termin.

2004 beslutade sig Anders att ta ledigt från discjockey-verksamheten men intresset svalnade aldrig.  2008 var det dags för en stor återträff med alla discjockeys i Ljungby och Anders satte då igång att spela igen. Sedan dess har han turnerat runt på olika klubbar, spelat på företagsfester, bröllop och andra tillställningar. Bl.a har han kallat sig för DJ Zingo, DJ Ante, DJ Andy J.

Dj Anders bokas genom kontaktuppgifter här.